Welkom op de website van Kwekerij Plantlust

Kwekerij Plantlust geworteld in de Zeeuwse klei!

Kwekerij Plantlust is ontstaan uit passie voor bomen. Nadat ik tien jaar als oproep en vakantiekracht bij een boomkweker heb gewerkt, ben ik begonnen met het zelf opkweken van bomen en struiken. Eerst een beperkt aantal soorten, later meer en meer. Nu zijn we zover dat we meer dan 100 verschillende soorten en rassen kweken. Verder kunnen wij praktisch alle mogelijke bomen, struiken en vaste planten leveren, bezorgen, plant,- en verzorgingsadvies geven en in samenwerking met hoveniers bedrijf Nieuwenhuis nu ook planten. Wij leveren zowel aan bedrijven als particulieren.

Geworteld in de Zeeuwse klei. Wij zijn een van de weinige kwekers in Zeeland die zelf bomen kweken daardoor weten we goed wat hier wel en niet groeit. Verder zijn onze bomen opgegroeid in de straffe zilte wind en in de klei en daardoor veelal veel beter bestand tegen de omstandigheden hier dan bomen die bijvoorbeeld in Brabant zijn opgekweekt. Ons assortiment is hier ook op aangepast. Dit betekent in principe dat alles wat bij ons op de kwekerij groeit ook bij u groeit.

Naast onze bomen geschikt voor Zeeuwse omstandigheden zijn wij als een van de weinige kwekers in Nederland gespecialiseerd in zwaar bosplantsoen. Wat houdt dat in? Normaal worden struikjes voor hagen, windschermen e.d. zoals liguster, kornoelje, meidoorn en beuk gekweekt uit zaad of stek en op een korte afstand opgekweekt tot een 1 of tweejarig struikje met twee of drie takken en een meter hoog. Leuk en voordelig. Maar wat als ik onverhoopt een gat in mijn haag krijg, of ik wil snel iets uit het zicht hebben?...... Dan hebben wij de oplossing. Zware struiken met 5 tot 15 en meer takken en soms tot ruim 2 meter hoog.

Verder spelen wij op de trend in van mooie herfstkleuren en bloeiende bomen en bomen voor de kleine tuin. Natuurlijk de amberboom, de sierpeer, sierkers en sierappel. Maar sinds kort ook heel bijzondere bomen die bijna nergens anders in Nederland te koop zijn. Helaas we kweken ze nog maar zo kort dat we ze nog niet allemaal kunnen leveren, maar een paar toch vrij bijzondere bomen kunnen we wel al leveren zoals de honingboom (Sophora), Paulownia en Zelkova.